Dressuurinstructie

De kennis van dressuurtechnieken om dressuur in de puurste vorm te kunnen beoefenen, vind je terug in de vier vormen van dressuurinstructie die Dressage4u verzorgt: rijles, houding- en zitles, longeren en werken aan de hand. Een overzicht.

• rijles

Of je nu een ruiter bent die verder wil in de wedstrijdsport of het gewoon leuk vindt om goed te kunnen paardrijden. Dressage4u verzorgt de rijlessen afgestemd op jouw niveau en jouw paard. Met als doel op een plezierige en vriendelijke manier het beste in paard en ruiter naar boven te halen. De duidelijke opbouw en structuur in de lessen geven houvast in de trainingen. En toch is geen één les standaard. Per les wordt bekeken waar de mogelijkheden liggen. Afgestemd op paard èn ruiter. Samen met jou maken wij een planning om je doelen te behalen en zullen wij de vorderingen met regelmaat evalueren. Voor wedstrijdrijders wordt de dressuurmatige training afgewisseld met proefgerichte wedstrijdtraining vanaf B niveau tot en met ZZ-Licht niveau.

• houding- en zitlessen

Met de juiste houding en zit kan een paard beter bewegen en word je een beter ruiter. Hoe vaak hoor je een instructeur niet zeggen: ‘Hakken láág en niet zo scheef zitten… ga eens recht op zitten’. Met deze opmerking verhelp je het probleem niet. Want de volgende les hoor je weer: ‘Hakken láág…’ .

In onze lessen laten we je letterlijk voelen wat een correcte houding en zit in stap, draf en galop inhoudt.

• longeren

Longeren is meer dan een paard aan een lange lijn rondjes laten lopen laten. Het is een uitstekende methode om je paard een goede warming up te geven of te trainen. We leren je de juiste longeerhulpen te geven en je paard correct bij te zetten, zodat longeren een veilig en volwaardig onderdeel wordt van de beweging en training van jouw paard.

• werken aan de hand

Wil of moet je je paard een tijd onbelast trainen? Oefeningen aanleren zonder dat je er op zit? Of gewoon een prima warming up geven. Met werken aan de hand is dit te realiseren. Dressage4u geeft instructie in de basisbeginselen van werken aan de hand, zodat je ook zonder zadel je paard uitstekend kunt trainen.

Training van uw paard

Eén van de specialismen van Dressage4u is het opleiden en trainen van jonge, talentvolle paarden. Iets dat paardeneigenaren regelmatig uitbesteden aan Dressage4u. Dit met het oog op de verkoop, om als ruiter verder te komen, om sportpredicaten voor het paard te verkrijgen of om het paard te laten uitblinken in de dressuursport. Het gaat dan vaak om jonge paarden die nog uitgebracht moeten worden op wedstrijden. Maar ook om talentvolle dressuurpaarden die op een bepaald niveau blijven steken. Uiteraard is het mogelijk dat een paard dat bij ons in training is ook door ons wordt uitgebracht in wedstrijden. Dit met als voordeel dat je paard direct op een hoger niveau kan starten en in betrekkelijk korte tijd op hoog niveau kan presteren. Uiteraard binnen de kaders van wat het paard in potentie zelf kan; nauwkeurig rekening houdend met de bouw en de psyche van het paard. Met name bij jonge paarden in de dressuursport wordt hier erg goed op gelet en wordt de timing van het uitbrengen hier altijd op aangepast. Alle training- en wedstrijdresultaten worden nauwkeurig bijgehouden om inzicht te krijgen in wat wel en niet werkt. Hierdoor zijn de trainingen altijd op maat en dynamisch en bieden wij het paard alle kans om zich te ontplooien en succesvol te zijn.

Training van talent

Ben jij een talentvolle dressuurruiter en wil je het helemaal gaan maken in de dressuursport? Voor de begeleiding en training op weg naar de top ben je bij Dressage4u aan het juiste adres. Dressage4u verzorgt professionele instructie, wedstrijdgerichte training en persoonlijke begeleiding van toptalent. Naast de trainingen met je paard wordt er uitgebreid aandacht geschonken aan zaken zoals mental coaching, mediatraining, voeding en supplementen en de planning van je sportcarrière. Het management rondom je paard krijgt uiteraard ook alle aandacht. Denk bijvoorbeeld aan allerlei tips en adviezen met betrekking tot trainingsintensiteit, de gezondheid en het welzijn van je paard en de optimale verzorging die nodig is om jouw paard in topconditie te krijgen en te houden.

Clinics

Dressage4u komt ook bij jou op locatie voor het verzorgen van clinics. Je kunt kiezen uit een brede keur aan onderwerpen gericht op kleine of grotere groepen ruiters: proefgerichte clinics, dressuurclinics, of clinics waarin houding en zit, problemen met longeren of het gedrag van paarden centraal staan. Dressage4u laat zien hoe theorie en praktijk elkaar kunnen versterken en brengt dit samen met de deelnemers op een voor het paard sympathieke wijze in de praktijk.

Een clinic van Dressage4u is heel geschikt om je fok- of rijvereniging een leuke en leerzame middag of avond te bezorgen. Maar ook zonder speciale aanleiding zijn onze clinics voor iedere paardensportliefhebber een absolute aanrader.