lesgeven2_web

Dressage4u hanteert een onderscheidende trainingsmethodiek voor dressuur rijden. In tegenstelling tot de meeste rijinstructeurs (die moderne trainingsmethoden hanteren) beschikt Angela over de kennis en knowhow van de oude traditionele dressuurmethode. Een methode die slechts door weinigen in de paardenwereld tot in de puntjes wordt beheerst.

Uitgangspunt van Dressage4u is sympathieke dressuur. Dit is dressuur die volledig is afgestemd op het welzijn, de biomechanica van het paard. Wat bedoelen we hiermee? Van nature draagt een paard ongeveer 60% van zijn gewicht op de voorhand en 40% op de achterhand. Zodra een ruiter op een paard gaat zitten, drukt zijn gewicht volledig op de voorhand. Dit vergroot de kans op blessures, zoals peesproblemen en artrose aan de gewichten.

In de oude traditionele dressuurmethode wordt het paard geleerd om meer gewicht op de achterhand dan op de voorhand te dragen. De voorbenen worden dus ontlast. Dressage4u gebruikt hiervoor dressuuroefeningen die de achterhand krachtiger en buigzamer maken en het gewicht naar de achterhand verplaatsen. Doordat de oefeningen steeds zijn afgestemd op wat een paard mentaal en fysiek aan kan, houdt het paard plezier in het rijden en worden onnodige blessures voorkomen.

Dressage4u vindt het belangrijk dat je als ruiter begrijpt waarom er op een bepaalde manier getraind wordt. Zodat je begrijpt wat van jou gevraagd wordt in de mentale en lichamelijke begeleiding van je paard naar een hoger level. Het welzijn van jouw paard staat daarbij voorop. Daar wordt tijdens de les veel aandacht aan gegeven. Dit alles met als uiteindelijk doel: het voor jou en je paard optimaal bereikbare eruit halen. Of het nu gaat om breedtesport (klasse B tot ZZ licht) of subtop. Samen met je paard moet je een eensgezinde combinatie vormen die harmonie uitstraalt. Daarbij realiseren wij ons dat geen enkele ruiter hetzelfde is. Niet alleen fysiek en mentaal, maar ook voor wat betreft lichaamsbouw en motoriek. In de coaching en begeleiding van ruiters houdt Dressage4u hier rekening mee en zal haar manier van coachen en trainen dan ook steeds aanpassen aan jou als individu. Kortom individu gerichte training en coaching volgens de methodiek van de Action Type® Academy. Een methodiek die in de top van de paardensport, maar ook daarbuiten gemeengoed is.